Traductor

18 d’abril de 2014

En Pep cuinant amb blocaires

Aquest  dijous sant hem tingut una trobada especial al espai Bon Preu amb Pep Nogué



Si, si, com veieu, ja d'entrada aquesta vegada ens ha fet treballar
(Aqui la Laura i jo trossejant una coliflor)


Fins i tot l’Angels si ha posat a repelar les faves


Encara que com ja es veu també hi havía gent mirant-ho, “fent de públic”



El Pep ens proposa el primer plat que es va coure, i va ser :

Brou de gambes amb faves i pèsols:

1 quilo de faves baby
500 g de pèsols baby
25 gambes grosses
300 g de pernil salat en juliana
2 cebes tendres
4 tomàquets de pera
1 dl. de vermut blanc 
1/2 litre de brou de peix
1 mànec de porradell
2 dl d'oli d'oliva verge extra
sal

(No us espanteu per les quantitats, ens va donar les receptes per les 25 persones que hi havia a la sala)
  

Els caps de les gambes (pelades per una parella de voluntaris)


Les favetes pelades per tots els "integrants" de la taula de "pencaires" (no hi son totes aqui)


La barreja de faves, pèsols i tomàquet


En Pep repartint el brou després de colat i passat pel "Pimer"


El plat acabat, bona pinta no?


(Ah! Al final les gambes pelades es van quedar a la nevera!!! )


Aquí encara faltava el pernil cruixent (i les gambes clar, que ja hem dit on eren )



Bombó de fuet caramelitzat:

2 fuets
200 g. de sucre

Com es veu molt sencill de fer (talladet, sucre i passada de “soplete de fontanero”



El que deiem senzill però molt bo.




Aqui la Laura (Cuinejar)  i la Marina (Tapa't de tapes) preparant un altre plat:


Salmó amb bròquil marinat:

25 tires de salmó fumat
1/2 bròquil blanc
(marinat:)
50 g de sucre
50 g de vinagre d’arròs
50 g d’oli d’oliva verge extra
Porradell

(El bròquil  es que al principi estavem esmicolant, i el Pep ha possat a marinar amb la barreja)



I aquí el resultat, en forma de tapeta...


I la mostra de ració, molt bó el resultat, el bròquil sol estaba bonissim.



Aqui els “espectadors” comentant la jugada...


I aquestes copes?...



Aaah!  El Pep ens tenia una sorpressa dins de la nevera


Un alella fresquet, que ja tinc a la llista per afegir a la bodegeta de casa 


I per acabar...

Magret d’ànec amb salsa agredolça de maduxots del Maresme

3 magrets d’anec
13 maduxots del Maresme
50 ml. D’oli d’oliva verge extra
100 g. de mel
50 g. de mirin
50 g. de vinagre d’arròs
100 g. salsa soja
4 troncs verds de ceba tendra

Escates de sal

A la Marina li va tocar tallar el magret desprès de que el Pep li treies la pell i el greix


Els maduxots tallats


La salseta ja esta a punt...


El Pep aprofita les puntes de magret...


I s'inventa un tartar d’anec, amb una mica de ceba, moscatell, soja i mostassa a la antiga


Els talls de magret  a la planxa (al gust de cada un de nosaltres: cru – al punt – ben cuit)


Dues presentacions del plat, totes dues apetitoses no?


Be, dons axó es tot, va ser molt divertit el cuinar amb el Pep


Esperem que aquest tipus de trovades es repeteixin