Traductor

8 de desembre de 2012




Aquí tenim de nou el “Fòrum Girona” a dues passes (be, mesos si “fa no fa”), tindrem les “Jornades blocaires”?.

Esperem mes noticies, a veure si tenim ocasió de retrobar-nos un altre vegada

1 de desembre de 2012

Torrada amb sardines "amanides" - "Gran Recapte d'aliments"




Avui per col·laborar amb la campanya del “Gran recapte d’aliments”es tractava de fer una recepta fàcil i amb un producte que podríem catalogar com molt “humil”, les sardines de llauna, així que mans a l’obra.


Per començar, com a tota recepta, veiem els ingredients:

Una llauna de sardines.



Unes llesques de pa, (pot ser de qualsevol tipus, aquí faig servir pa de motlle per que va millor per presentar-ho), unes olives verdes trossejades, un pebrot de piquillo (d’aquests que ja venen a trossets), i llimona. (El gotet de vi es “per anar fent” m’entres treballem)






La llimona es el secret del plat, un raig de llimona sobre les sardines una vegada obertes fa que desaparegui aquesta sensació “d’oliositat” que pot enfarfegar.

Primer de tot obrirem les sardines i retirem les restes de la “raspa”, ( jo me la menjo però la barreja queda millor sense), reguem les sardines amb un raig de llimona,  (aquí la quantitat de llimona va al gust, però no sigueu escarransits)



Desprès li toca el torn al pa, el torrarem superficialment per que doni una mica de textura, no cal fer una torrada seca.



Acabem de barrejar la resta d’ingredients, olives i pebrot, a les sardines esmicolades, i posem un polsim de pebre negre.

Aquí es poden fer diverses varietats, que depenen del gust de cadascú, afegint-hi: ceba ben esmicolada, taperes,  i cogombrets.



Escampem la barreja per sobre la torrada, (aquí la he “decorat” amb uns cogombrets, i les he tallat amb triangles), i ja ho tenim, al plat i a menjar.

Be espero que us agradi, i que vagi de gust.



Ah!, sobre tot col·laboreu amb el Gran Recapte 2012, hi ha molta gent que ens espera.